Pogosta vprašanja

Telefon: 070 111 999 ali 070 644 787

E-pošta: info@klemavet.si

Kontakt: tukaj

Povpraševanje: tukaj

  • Kategorija

Zakaj v stanovanju nastaja vlaga in plesen?

Vlaga in plesen v prostoru nastaja zaradi več razlogov. Nekaj glavnih razlogov je:

  1. Pomanjkanje prezračevanja: Če se v stanovanju ne izvaja dovolj prezračevanja, se lahko vlaga nabira v zraku. To lahko povzroči, da se vlaga usede na stene, strop in tla, kar lahko sčasoma privede do razvoja plesni.
  2. Slaba izolacija: Slaba izolacija lahko povzroči, da se vlaga nabira v stenah in stropu. To se lahko zgodi, kadar ni dovolj izolacijskega materiala ali kadar je izolacija stara in obrabljena.
  3. Puščanje vodovodnih cevi: Puščajoče vodovodne cevi lahko povzročijo vlago in plesen v stanovanju. Če se puščanje ne odpravi, lahko pride do resnejših težav, kot so poplave.
  4. Visoka raven vlage v zraku: V nekaterih primerih se lahko vlaga nabira v zraku zaradi dejavnikov, kot so kuhanje, sušenje perila ali uporaba tuša. Če je raven vlage v zraku previsoka, lahko to povzroči nastanek plesni.
  5. Nepravilna uporaba ogrevanja in hlajenja: Nepravilna uporaba ogrevanja in hlajenja lahko povzroči nabiranje vlage v stanovanju. Na primer, če se klimatska naprava ne vzdržuje pravilno, lahko to povzroči nabiranje vlage v notranjosti.

Da bi preprečili nastanek vlage in plesni v stanovanju, je pomembno redno prezračevati prostore, ohranjati primerno raven vlažnosti, popraviti puščanja vodovodnih cevi in ​​zagotoviti, da se uporabljajo ustrezni načini ogrevanja in hlajenja.


cart